Ik heb echt een broertje dood aan de groep geïmporteerde roeptoeters die alleen maar de autochtoon en de regering de schuld geeft van het eigen falen in de maatschappij. Eigen falen wat overigens doorgaans een gevolg is van het star vasthouden aan de eigen ‘achtergelaten’ cultuur, wetten en gedragsregels. Initiatief, inzet, aanpassen en samenleving zijn woorden die in het vocabulaire van deze zeurzakken niet voorkomen. Vooral de maatschappij blijven beschimpen waarin je zelf je heil en vrijheid hebt gezocht; ja, dat klinkt echt logisch !

In het ooit zo vrijdenkende, natuur respecterende en tolerante Zweden is het emmertje nu dan toch ook eindelijk vol en lijkt de partij Sverigedemokraterna (de Zweedse Democraten) het verzet tegen de ook daar volledig mislukte integratie te leiden. Uiteraard wordt deze partij dan direct als extreem-rechts betiteld, want zo werkt het nu eenmaal in medialand. Ja, aan de partij worden zelfs – goh wat origineel – nazisympathieën toegedicht. Het blijft toch prachtig om te zien hoe op iedereen die ook maar iets van kritiek of commentaar heeft op een medeburger van buitenlandse komaf direct een swastika wordt geplakt. Doe toch normaal met je links en rechts !! Ik ken VVD stemmers die milieuvriendelijker zijn dan menig Groen-Linkser en ik ken SP-stemmers die gewoon een pleurishekel hebben aan hun Soedanese buren. Denk toch eens gewoon in meningen inplaats van in vastgeroeste richtingen. Je bent links of je bent rechts…….wat een onzin !!

Terug naar Zweden, want dat is mijn hele leven mijn favoriete vakantie- en verblijfland geweest. Als ik het aantal keren dat ik er kort of langdurig heb verbleven op de vingers van mijn handen moet tellen kom ik behoorlijk wat handen tekort. De laatste keer motorde ik er samen met levensgezel Ans rond. Ruim drie jaar geleden nu !! Zweden was veranderd en het best illustreer ik dat met een paar passages uit het in motormagazine Bigtwin gepubliceerde reisverslag:

‘…..Het begint te regenen……eerst nog een paar verwijderbare druppels, maar al snel is het tijd om de regenkleding actief te laten worden. Ik weet van eerdere Zwedentrips dat er bij Stöllet op de kruising met weg 62 een mooi hotel ligt; Värmlandsporten. Lijkt me een goed idee om even op te drogen en daar onder het genot van een ‘aangekleed bakkie’ de regenkleding uit te vouwen. In Stöllet blijkt Värmlandsporten een heenkomen te zijn geworden voor vluchtelingen van ver onder de evenaar. Ja, ook Zweden ontkomt niet aan haar humane plichten. Zonder verder een waardeoordeel over de bewoners te willen geven, stellen we vast dat het hotel compleet in verval is. Groepjes gekleurde medemensen klonteren wat bij elkaar in- en rondom het restaurant, waarin de ‘grandeur’ van weleer is veranderd in een voetbalkantine-achtige ambiance met beschadigde tafels en stoelen…..’

Over het ooit zo gezellige Lund:

‘…..Gezellig, maar vooral de overal aanwezige Oostblokbedelaars nodigen niet uit om hier nog eens terug te keren. In mijn herinnering leeft een veel dorpser Lund…..’

Overigens haal ik de problemen in Zweden ook al aan in het artikel Fluctuat nec mergitur op de website van Smokey’s Disciple:

‘…..Iets hoger trekt men zich in het prachtige Zweden de blonde haren uit de Vikinghoofden. De controle op de zo gastvrij geïmporteerde moslimbevolking is men hier allang kwijt. Het land kampt met immigrantenwijken waar de politie moeite heeft met het handhaven van de openbare orde. De Zweedse politie beschrijft in een rapport over een kleine 25 moslim-probleemwijken de situatie als volgt: ‘Het zijn luchtbellen in de kleine samenleving, waar drugsbendes de macht hebben overgenomen, negenjarigen met wapens rondlopen en moslimjongeren radicaliseren’. De meest bekende aanslag in het land is natuurlijk de aanslag in 2017 in Stockholm, waar een moslimterrorist met een bierwagen op een mensenmassa inreed…..’

 

Zweden, het meest beschaafde land van de wereld, een land dat dus als synoniem van tolerantie werd genoemd heeft er genoeg van. En wat doen we dan ??? Precies, dan gaan we niet de redenen benoemen waarom deze mensen er genoeg van hebben, maar dan gaan we ze beschuldigen van intolerant gedrag, van nazi-achtige praktijken, van rechts-extreme ideologieën ! We reageren geschokt; niet omdat er weer een land totaal verkloot is door ‘buitenstaanders’ en struisvogel-politiek, maar omdat er nu zelfs in dat vredige land politieke partijen de hakken in het zand zetten. Wijzen naar de échte schuldigen doen we natuurlijk niet, daar zijn we veel te netjes voor !