Een ‘vet’ aangezette – al twee jaar durende – coronacrisis heeft de Grondwet vernietigd. Heeft grondrechten waar we eeuwen voor hebben gevochten in ‘no time’ begraven en van vrijuit van meningsuiting is al helemaal geen sprake meer. Het recht op demonstreren is nog slechts voorbehouden aan degenen die we al jaren pamperen. De Afriyies en Akwasis in deze maatschappij ! ‘Mensen hebben het recht om in het openbaar voor hun mening uit te komen. Als een demonstratie is verboden maar vreedzaam verloopt, moet de politie het gebruik van geweld vermijden. Als de inzet van geweld wel nodig is, bijvoorbeeld om zichzelf en anderen te beschermen, dan moet dat minimaal en proportioneel zijn’; aldus Amnesty International.

Sorry, maar ‘das war einmal’ zoals onze mede-Europeanen zeggen. De zeventiger en tachtiger jaren liggen al een halve eeuw achter ons en in die laatste halve eeuw (met name in de afgelopen 25 jaar) zijn we van een hardwerkende, humorvolle en maatschappelijk betrokken natie veranderd in een minderheden pamperend watjesvolk.

Zeggen wat je denkt mag allang niet meer, want elk woordje gaat op de ‘wokeschaal’. Alles draait om elkaar corrigeren en vooral dat zeggen wat de ‘deug idioten’ je voorschrijven. Ik walg van dat hele ‘woke-gebeuren’, dat LHBTIQAPC-geneuzel en dat eeuwig begrip voor de meest vreemde culturen. Begrijp me goed. Ik heb helemaal niets tegen welke seksuele voorkeur en/of uiterlijk vertoon van wie dan ook. Een van mijn beste vrienden in de jaren ’70 was homo. We zijn samen op vakantie geweest, sliepen zelfs samen in een tentje. No problem; gewoon respect voor elkaars leven en persoonlijkheid. Ik heb dat in die tijd al als ‘normaal’ ervaren. Was een topgast en je kon gewoon ‘flikker op’ tegen hem zeggen, zonder dat een of andere mediazieke dorpsidioot zich er mee bemoeide en er weer zeventien talkshows mee vulde. In mijn jeugd en jonge jaren was dit dus in mijn beleving ‘normaal’ !

Het interesseerde me dus toen al geen reet hoe je er bij wilde lopen en wat je seksuele voorkeur was en dat is nog steeds zo. Ieder gewoon zijn of haar ding en wees er vooral gelukkig mee. Ik ben een blanke hetero man en dat schijnt tegenwoordig ‘not done’ te zijn. Wat ik niet snap is dat iedereen om het hardst roept dat hij – of zij – of het – wordt gediscrimineerd, maar het is hoofdzakelijk ‘zelfdiscriminatie’. Even lekker op jezelf focussen en jezelf belangrijker maken dan je bent. Valt het niemand op dat juist die aanhoudende import van allerlei culturen (nee helaas geen integratie van culturen; in ieder geval te weinig) is aangegrepen om onze eigen cultuur te vernietigen. Ja, natuurlijk zitten er ook schoonheidsfoutjes in ‘onze cultuur’, maar onderhand lijkt het wel of we het altijd verkeerd hebben gedaan. Raar dan toch dat aan de grens de rij met mensen die hier graag wil wonen en leven alleen maar groter wordt. Prima hoor, heb ik ook geen moeite mee. De welvaartsruif is groot en vol genoeg. Betere verdeling van rijkdom kan je toch alleen maar voor zijn, lijkt mij. Achterstelling van eigen volk, omdat je vooral sociaal op andere culturen probeert over te komen is natuurlijk het andere uiterste. Vreemd – op z’n minst – is toch ook wel dat, terwijl in ons eigen keutelland de ‘woke- en cultuurpolitie’ je gedrag 24/7 volgt, we er helemaal geen moeite mee hebben als men het in andere landen niet zo nauw neemt met mensenrechten en gelijke behandeling. Massaal trekken we de grens over als er in een mens-onderdrukkend land elders op deze aardkloot een sportevenement wordt georganiseerd. Economische belangen gaan altijd voor mensenrechten. Vakanties gaan altijd voor mensenrechten. Winst gaat altijd voor mensenrechten. Ik zeg altijd maar zo: ‘Waar democratie eindigt begint hypocrisie’ !

Wat betreft die rij échte asielzoekers, maar vooral gelukzoekers die dagelijks in alle vrijheid ons land betreedt. Daar geef ik niet alleen onze – al dan niet terechte – buitenlandse gasten de schuld van. Zij maken slechts gebruik van de gelegenheid die wij hen zelf bieden. Wil je niet bij Nederlandse vrouwen zwemmen, dan regelen we toch gewoon je eigen zwemuurtje en vervolgens vertalen we dat dan ook weer als discriminatie. Heb je een hekel aan homo’s dan mag je dat als ‘vluchteling’ gewoon zeggen, maar je Nederlandse buurman moet er vooral z’n kop over houden. Krijg je geen baan als blanke man; vette pech. Krijg je geen baan al getinte ‘medelander’; discriminatie !!!! Nogmaals: ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen !’ Gedraag je daar ook ALLEMAAL naar en godverdegodver laten we heel snel die prachtige Grondwet weer leidend en niet lijdend maken en de zeventiger en tachtiger jaren doen herleven !