We hebben het een paar dagen geleden allemaal meegekregen; een verijdelde staatsgreep in Duitsland. Verantwoordelijk hiervoor zou de extreemrechtse Reichsbürger-beweging zijn. Ja, van mij mag je het ook gewoon op z’n Nederlands de Rijksburgerbeweging noemen. Zo’n 3000 politiemensen deden invallen op 130 locaties in elf van de zestien Duitse deelstaten en arresteerden 25 leden en aanhangers van de terroristische organisatie Rijksburgerbeweging. Tevens werden een aantal woningen en bedrijven doorzocht. Het betreft een beweging met zo’n 21.000 sympathisanten, waarvan zo’n 2000 bereid zouden zijn tot geweld, om het Duitsland van nu weer terug te zetten in de tijd. Net als bij de Baader-Meinhof groep, beter bekend als de ‘links-extremistische’ Rote Armee Fraktion (actief tussen globaal 1970 en 1995) wordt aan veel sympathisanten c.q. aanhangers een hang naar het Oost-Duitse (DDR) model toegedicht.

Hadden wij ‘Prins Pils’, de Rijksburgers hebben ‘ Prinz Reuss’ en die zou een vooraanstaande rol spelen in die beweging. De groep zou beschikken over een aanzienlijke wapenvoorraad om de staatsgreep ten uitvoer te (hebben) kunnen brengen. Daar schieten dan ook gelijk mijn ‘complotvoelhoorns’ in standje paraat, want het ‘wapenarsenaal’ wordt verder nergens echt omschreven. Bij een staatsgreep denk ik aan legervoertuigen, luchtmacht, minimaal grote hoeveelheden automatische wapens en explosieven. Als er een ding is waar de politie graag openheid in geeft na een geslaagde inval, dan is het wel de hoeveelheid in beslag genomen aangetroffen wapens. Het wordt aanvankelijk nergens vermeld. Na flink zoeken blijkt het ‘wapenarsenaal’ van de Rijksburgers te bestaan uit wat kruisbogen, een half busje pepperspray, geweren en wat munitie. Veel van deze ‘wapens’ blijken overigens ook nog eens legaal vergund.

Zie je de bestorming al voor je: Met wat kruisbogen en pepperspray ?? De in 2020 verboden groep bestaat volgens de veiligheidsdienst vooral uit neonazi’s, wapenliefhebbers en complotdenkers. Ik zal er dan gelijk maar eens een complottheorie aan hangen.

In Duitsland wonen momenteel zo’n kleine 84 miljoen mensen, waarvan dus bijna 21.000 mensen volgens de Duitse veiligheidsdiensten sympathisant of aanhanger zijn van de Rijksburgerbeweging. Een – te verwaarlozen – klein aantal hiervan is dus bereid om met de katapult en aardappelschilmesjes de Rijksdag te bestormen en Prinz Reuss te benoemen tot de nieuwe keizer van het oude Duitsland. Kijk die RAF-gasten uit de vorige eeuw hadden écht een wapenarsenaal en een fors aantal bankovervallen, bomaanslagen en (politieke) moorden op hun conto staan.

De Rijksburgers lijken dus – voorlopig – totaal ongevaarlijk. Waarom dan deze ophef ?? De ophef is er om de conclusie die ongetwijfeld gaat volgen te rechtvaardigen: We gaan politieke partijen gewoon verbieden. Daarmee bedoelen we in eerste instantie Extreemrechtse partijen, waarbij de Ursula’s en Sigrids in ons verenigd Europa natuurlijk wel even gaan bepalen welke partijen dit zijn. Snap je het al ? De recente extreemlinkse klimaattop is totaal mislukt, veel teveel tegenwerking van wat men ‘rechts’ pleegt te noemen. Een flinke domper voor de nieuwe wereldorde, dus nu snel ‘doorpakken’ voordat de weegschaal helemaal naar de verkeerde kant doorslaat.