We schrijven het jaar 2002. Pim is levensgevaarlijk voor de zittende ‘linkse’ en ‘rechtse’ elite. Feitelijk dus voor de tot narcistisch instituut verworden ‘volksvertegenwoordiging’. Hij kijkt gewoon nuchter naar de feiten, naar hoe het loopt in de maatschappij en trekt daaruit zijn conclusies. Pim heeft charisma en zijn gedurfde – maar onderbouwde – uitspraken slaan aan bij het volk. Nee, niet alleen bij arbeiders, werkelozen en zieken, maar ook bij de beter verdienende klassen in onze samenleving. Het politieke denken staat onder druk en dat valt heel slecht bij de zichzelf tegen elke prijs in stand houdende Haagse kliek. ‘Demoniseren’ is dan al snel de smerig uitgedachte Haagse tactiek om hem buiten spel te zetten. Complete politieke randdebielen als Thom de Graaf en de altijd lachende Gerrit Zalm noemen hem staatsgevaarlijk en eerstgenoemde verlaagt zich daarbij zelf tot het dagboek van Anne Frank om hem in een slecht daglicht te plaatsen. Met verlagen bedoel ik hier uiteraard het misbruik maken van dit fraaie erfgoed om een ander in diskrediet te brengen. Politieke mislukkelingen als Ad Melkert, Paul Rosenmöller en Hans Dijkstal omschrijven hem als verspreider van nieuw Nazisme. Boris Dittrich en Marcel van Dam hakken er langdurig lustig op los en wie herinnert zich niet het ‘opstootje’ tussen droplul Van Dam en Pim in het programma Lagerhuis. Het optreden van Van Dam is destijds voor mij aanleiding om het stemmen op de PvdA nooit meer in overweging te nemen. Terwijl Pim al bijna 20 jaar het gras aan de onderkant ligt te bekijken, loopt Van Dam op 83-jarige leeftijd nog steeds op onze aardkloot rond. Kijk nog eens op je gemak naar https://www.youtube.com/watch?v=pFKpBrWi7Cs en oordeel zelf. Nee, ik zal nooit oproepen tot geweld tegen een van genoemde dorpsidioten. Zelfs hen gun ik het beste op deze wereld, maar ik vertrouw er op dat ze toch menig nacht wakker liggen of hebben gelegen over hun eigen ‘woorden en daden’ in deze. Is het toeval dat bij zijn critici veel D66’ers en VVD’ers vertoeven ?

Het ‘demoniseren’ heeft een averechtse uitwerking. Lijst Pim Fortuyn wordt populairder en populairder en met nog een paar weken tot de verkiezingen van 15 mei 2002, lijkt de LPF af te gaan op een monsterzege. Op 6 mei 2002 maakt (pseudo milieu activist) Volkert van der Graaf een ‘gericht’ einde aan Pims leven. Volkert komt niet ver, want de politie blijkt – toevallig – in grote getale in de directe omgeving aanwezig. Nog geen 12 jaar later staat Volkert – de moordenaar van het vrije denken – overigens alweer als vrij man op straat.

Ja, complottheorieën genoeg….maar da’s zo gek toch niet ??? Geloof me; als Pim de verkiezingen had gewonnen zou Nederland er nu heel anders uit zien. Ja natuurlijk had ook hij in ons democratische bestel compromissen moeten sluiten. Immigratie, woningnood, klimaat, zorg en veiligheid waren héél anders aangepakt en geen ‘problemen’ meer in de hedendaagse politiek. Daar ben ik van overtuigd.

‘Demoniseren’ heeft ons land de laatste 20 jaar dus ge….nee ‘vervormd’ tot de pseudo democratische welvaartsstaat die het nu is. Niets geleerd en het woord ‘demoniseren’ is gelijk ook de link naar de motoclubs. Sinds politiek gezien de vrijheidlievende (?) liberalen aan de macht zijn, worden de duimschroeven in de motorwereld aangedraaid. Met allerlei drogredenen en verwijzend naar gebeurtenissen uit het (verre) verleden, schildert het OM motorclubs – die in de ogen van onze politiek een te groot machtsblok vormen, of gaan vormen – jarenlang af als ‘criminele bendes’ en als je iets maar vaak genoeg herhaalt, gaat iedereen het ook voor waar aannemen. (de geschiedenis herhaalt zich dus) Clubs als Banditos MC, No Surrender MC en Satudarah MC liggen aanhoudend onder OM-vuur. Hierin volgt men de Duitse aanpak, waar met gebruikmaking van (criminele) infiltranten – wiens namen overigens in meerdere politierapporten gewoon worden genoemd – de clubs kapot worden gemaakt en waar mogelijk verboden.

De Duitse aanpak dus, waar ook bij de Mongols MC politie-infiltranten worden ingezet. De opzet hier is vooral om de Mongols uit te spelen tegen de Hells Angels. (ook in eigen land hebben overigens dienders van Team Werken Onder Dekmantel zich weleens voorgedaan als leden van Satudarah MC om getuigen te intimideren)  Dat lukt, want de schijn wordt gewekt dat de Mongols zich ook in Nederland willen vestigen en dat plaatst dus de door het OM geplande kers op de demoniseringstaart. Een taart die op 7 april 2016 in het Van der Valk hotel aan het Blijdorpplein in ‘Rotjeknor’ op tafel komt. Dit avondje ‘Toekan’ wordt dus voorafgegaan door bijna 8 jaar motorclubdemonisering van door de overheid als ‘Outlaw Motorcycle Gangs’ betitelde motorclubs. Een ‘date’ tussen de Mongols MC en de Hells Angels MC !

Net als op 6 mei 2002, zijn er op 7 april 2016 héél veel politie-eenheden héél toevallig net in de buurt. Arrestatieteams zijn ‘bijna’ op de parkeerplaats van het hotel aan het oefenen. Die vele politie-eenheden zijn dan ook razendsnel (?) ter plaatse en treffen nergens motoren, of clubcolors aan. Wel vinden ze ‘in de buurt’ een mes en een vuurwapen. Een schrale oogst bij een ‘massale knokpartij’, waarbij precies één getuige verklaart wel 20 schoten te hebben gehoord. Politierapporten melden de vondst van 7 hulzen. Op de lokale zender – toevallig ook snel ter plaatse – verklaart een vader die met zijn gezin in het hotel verblijft niets over schoten, maar meldt dat zijn kinderen vooral geschrokken zijn van het grootschalige politie optreden. Twee uur later is dit op de staatsomroep al kundig versneden tot een korter bericht met suggestieve vraagstelling en weglaten van de toevoeging ‘van het grootschalige politie optreden’. Ook op de lokale zender is het bericht daarna niet meer in de oorspronkelijke versie vertoond. Bij de massale knokpartij valt precies één niet nader genoemde zwaargewonde (toevallig de politie infiltrant ?), dus de rest van de klappen moet wel zijn meegevallen. Een niet nader omschreven Gregory van 47 jaar oud verklaart; ‘de bendeleden waren in eerste instantie niet herkenbaar als leden van een motorclub. Wel was duidelijk dat het geen frisse jongens waren. Heel zware jongens. Littekens, tatoeages. Mensen die je beter niet kan aankijken’. Lees die zin nog maar eens door en beweer dan met droge ogen dat er hier geen sprake is van ‘beeldvorming’. Van alle hotelgasten is niemand gewond geraakt, beledigd, bedreigd of op een andere manier benadeeld en alle gasten hebben gewoon in hun lekker warme hotelbedje de nacht doorgebracht.

Van de 23 aangehouden verdachten zijn er in 2017 twee veroordeeld voor wapenbezit (wapens die overigens bij hen thuis werden aangetroffen en niet gedurende het incident), tegen de overige 21 kon niets blijken. Met de Mongols MC is het in Europa verder niets meer geworden. Raar he ??? https://www.crimesite.nl/mongols-gooit-duitse-chapters-uit-club/  Nee, ik beweer hier niet dat er geen criminelen zijn die lid zijn van een MC. Ik beweer wel dat membership van een MC niet automatisch crimineel gedrag inhoudt. Bijna nooit zelfs ! Er zijn in ons land ongeveer 700.000 actieve motorrijders, waarvan zo’n 350.000 met regelmaat in clubverband rijden. Natuurlijk is een klein percentage daarvan – net als in iedere andere groep in de samenleving – ‘niet helemaal’ zuiver op de graat. Lazer op met uitspraken over ‘criminele motorbendes’ als je ‘criminele voetbal- klaverjas- roei- wandel- of jeu de boulesbendes’ niet noemt. Ook daar zit niet iedereen vooraan in de kerk ! Stop met groepsdemonisering ! Stop Uberhaupt met demonisering. De nieuwe kanker in onze samenleving. Van Pim, naar motorclubs, naar niet-gevaccineerden, naar……..

Clubs als Satudarah MC, Hells Angels MC, No Surrender MC en Banditos MC zijn inmiddels geheel of gedeeltelijk verboden in Nederland. Andere clubs worden – ondanks gerechtelijke uitspraken in hun voordeel – door onze overheid nog steeds als ‘criminele bende’ afgeschilderd. De vorm van het logo op je rug is al niet meer van belang. Het feit dat je iets op je ‘bikervest’ hebt zitten, is al genoeg voor ons kabinet en het OM. Ja, ik heb weleens Hells Angels (of ‘full members’ van die andere clubs) gezien, zelfs gesproken en zelfs herhaaldelijk aangeraakt. Godverdegodver, zelfs lol mee gehad. Kolere ik heb zelf ook een paar ‘vesten’ met een logo en naam in m’n motorkast hangen. Oeps, gedurende 3 kabinetten Rutte is dat zomaar reden genoeg om je baan of carrière kwijt te raken. Vraag dat maar eens aan Maurice ‘Murphy’ Vissers. Levens redden, hulp bieden waar nodig, sociaal zijn of een borst vol onderscheidingen maken dan allemaal geen zak meer uit. Je kent en hebt omgang (gehad) met de verkeerde mensen in de ogen van de Nederlandse politiek en het Openbaar Ministerie. Tja, dan moet barbertje hangen !

QR-code 2021: Geïnteresseerd in vriendjespolitiek of landverraad, geen lid van een motorclub, gevaccineerd ! Welkom !

ZOOT (Smokey’s Disciple)