HERTENKAMPEN

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt krijgen dieren dezelfde (grond)rechten als hun maatschappelijk geregisseerde en gereguleerde twee benige equivalent: De mens. Prachtig natuurlijk en beestjes bij wet ‘verplicht’ goed verzorgen lijkt mij geen overbodige zaak. Een mensenleven gelijk schakelen met een dierenleven gaat mij echter net iets te ver. Zie je het al voor je bij een gezinnetje met een hond of kat, waar écht moet worden bezuinigd om te kunnen overleven (niet écht ondenkbaar in deze tijd). ‘Wie doen we weg, de kat of de baby, want ze zijn voor de wet gelijk’.

Terwijl er allerlei nieuwe natuur bijkomt in onze land; wolven, lynxen en weet ik veel wat voor beestjes, plantjes en organismen nog meer en men – tegen beter weten in – maar blijft klagen dat het zo slecht gaat met de natuur, gaat de PvdD voor gelijkheid op alle fronten. Nu moeten ineens alle hertenkampen verdwijnen. Zo zielig voor die beestjes en die herten zijn wat hen betreft gelijk aan de mens. In dat kader van gelijkheid ga je zo’n bericht als hier onder staat ineens heel anders lezen…..en ook vertalen. Lees gewoon verder en geloof me; je merkt vanzelf wanneer de vertaling begint:

Hertenkampen moeten uit Nederland verdwijnen. Minister Adema zei in een debat in de Tweede Kamer dat hij zich kan voorstellen dat veel mensen dat jammer vinden, maar hij vindt dat het dierenwelzijn voor moet gaan. Er zijn nu zo’n 250 hertenkampen en Adema heeft begrip voor het “Bambi-gevoel” dat mensen daar krijgen. Maar hij vindt dat dam- en edelherten in velden en bossen moeten kunnen leven, en niet in een beperkte ruimte achter een hek moeten worden gehouden. “Dat hoort niet bij deze dieren”, vindt hij. Hij heeft daarom besloten dat er vanaf 1 januari 2024 niet meer mag worden gefokt met de herten van hertenkampen en kinderboerderijen. De bestaande dieren mogen blijven tot ze doodgaan, maar er mogen geen nieuwe meer bij komen. Op die manier zullen de hertenkampen dus langzamerhand verdwijnen.

Asielzoekerscentra moeten uit Nederland verdwijnen. Mark Rutte zei in een debat in de Tweede kamer dat hij zich kan voorstellen dat veel mensen dat jammer vinden, maar hij vindt dat het welzijn van de asielzoekers voor moet gaan. Er zijn nu zo’n 170 asielzoekerscentra en Rutte heeft begrip voor het ‘gemeenschapsgevoel’ dat mensen daar bij krijgen. Maar hij vindt dat asielzoekers eigenlijk in dorpen en steden moeten kunnen leven en niet in een beperkte ruimte achter een goed geïsoleerde gemeenschapsruimtevoordeur. ‘Dat hoort niet bij mensen’, vindt hij. Hij heeft daarom besloten dat er vanaf 1 januari 2024 geen geboortes meer plaats mogen vinden in de asielzoekerscentra. De mensen die er nu wonen mogen blijven tot ze doodgaan, maar er mogen dus geen nieuwe kinderen meer bijkomen. Op die manier zullen de asielzoekerscentra dus langzamerhand verdwijnen.

...POLITICI

Benieuwd hoe lang de Portugees António Guterres nog Secretaris-generaal van de Verenigde Naties is. ‘Ik vrees dat de wereld niet slaapwandelt in de richting van een grotere oorlog, ik vrees dat ze dat doet met de ogen wijd open’, zei hij in een stevige toespraak in de Algemene Vergadering van de VN. Het Westen steunt Oekraïne met zwaar oorlogsmaterieel, waardoor het gewapende conflict steeds meer het karakter krijgt oorlog die voor anderen, door anderen wordt gevoerd. Men spreekt dan van een proxy-oorlog. De Koude Oorlog is terug van weggeweest en het ‘front’ ligt in een land dat er eigenlijk – wereldwijd bezien – niet toe doet.

‘Onze oorlog’ in Oekraïne begint steeds meer overeenkomsten te vertonen met het verloop van de coronacrisis en de energiecrisis.

Gelijk met een gestrekt been er in zonder aan de gevolgen te denken. Het volk een oorlog/crisis in manipuleren zonder eerst alle mogelijkheden en onmogelijkheden eens goed de revue te laten passeren. Zonder eerst eens goed te inventariseren wat er nu werkelijk aan de hand is. Maatregelen nemen die miljarden kosten, maar eigenlijk niets oplossen. Als het eigenlijk al te laat is langzaam gaan beseffen dat het ook anders had gekund en/of dat de waarheid misschien toch net even anders lag en ligt. De paralellen zijn makkelijk te trekken. We zijn onderhand toch allemaal gedwongen ‘ervaringsdeskundigen’ ?

Terwijl ik dit schrijf heeft Portugese António al de nodige (zichzelf) hooggeplaatste figuren aan zijn Iphone gehad. Reken maar dat er druk op hem wordt uitgeoefend om zijn woorden ‘anders uit te leggen’. Kijk ook niet gek op als António plotseling uit het leven stapt….al dan niet een ‘handje’ geholpen, of om privéredenen ontslag neemt uit zijn functie.

De vraag die ik mezelf toch keer op keer blijf stellen: Zijn onze politici nu echt zo incompetent en dom, of is het – zoals velen beweren en menen te hebben aangetoond – een ruim vooraf bedacht scenario ? Tegen beter weten in hoop ik nog altijd op de eerste optie en dan kunnen we 15 maart aanstaande in ieder geval wraak nemen. Stem niet op dit zittende zooitje én ook niet op die nieuwe poppenkastcombinatie van Attje en Jesse. Dat ‘Klaverkuiken’ hoort echt thuis in de Fabeltjeskrant. Gadverdamme wat een asociale poging om toch nog zieltjes te winnen. Socialisme is al jaren dood. Drees, Burger, Vondeling en zeker Den Uyl draaien zich regelmatig om in hun respectievelijke graf. Alleen in gemeenteraden scoren de socialisten nog. Waarschijnlijk toch omdat men hier nog dicht bij de kiezer staat.

en BUSCHAUFFEURS

‘Het is pikant dat de Russen komen helpen in Turkije’, zegt minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. ’Het zou een illusie zijn om te denken dat Poetin niet ook dit weer door een geopolitieke lens bekijkt.’

Sorry, maar wie zulke teksten de lucht ingooit richting een land dat ‘direct’ hulp biedt die kan wat mij berteft…..ehhh ik zeg het maar niet, maar denk dat iedereen wel snapt wat ik bedoel. Wordt buschauffeur man, misschien heeft Fredje Teeven nog wel ’n goed tip. Kijken of je zo’n rijdende sigaar (als ze tenminste niet staken) wel de goede kant op kan sturen.