Ik heb woorden als ‘genocide’ en ‘holocaust’ altijd beangstigend gevonden. Terecht, want het zijn woorden die vreselijke gebeurtenissen inhouden. Gebeurtenissen die eigenlijk nooit meer mogen plaatsvinden. Tegenwoordig zie ik alsmaar vaker het woord ‘omvolken’ voorbijkomen. Een beetje te vertalen als ‘een zo stiekeme manier van genocide dat het eigenlijk niemand meteen opvalt’. Eigenlijk dus ook een verschrikkelijk woord, met een verschrikkelijke lading. Ik heb het woord nooit eerder gebruikt, omdat ik het respectloos vond (en eigenlijk ook nog wel vind) richting de miljoenen slachtoffers van de eerder genoemde woorden.

Helaas kan ik er onderhand niet meer omheen. Het is een beetje niet willen toegeven dat je auto total-loss is en het bagatelliseren met opmerkingen als: ‘Met de juiste onderdelen krijg ik ‘m nog wel aan de praat – of – hij doet het niet meer, maar ziet er eigenlijk nog prima uit’.

Gebruik je het woord ‘omvolken’ dan zit je in Kamp Wilders en ben je de discussie blijkbaar niet meer waard.

Laten we elkaar geen ‘mietje’ noemen. Dat mag overigens sowieso niet van al die wokers en deugers. Het is gewoon niet meer te doen. We leven in een overvol land. Waar je ook in het zakje ‘Nederland’ drukt, ergens anders komt jouw kuiltje weer als bobbel naar boven. VOL betekent dat in onze moerstaal ! Je kunt iemand wel verplichten om in alle kamers van zijn – of haar – huis stapelbedden te zetten en de koelkast gewoon open te laten, maar als er geen bed meer bij kan en de koelkast is op het lichtje na leeg, dan is het écht tijd om de deur op het nachtslot te gooien. Beetje slordig ook om als ‘hotelier’ elke vreemdeling van een eigen kamer te voorzien en je eigen kinderen op straat te laten slapen.

Dat op straat slapen gaat weer gebeuren, ook voor de tienduizenden ongenode gasten die jaarlijks het Koninkrijk Nederland verrijken met hun komst. Supertriest voor hen die écht hulp behoeven en in paniek voor geweld, armoe en honger hun eigen land wel moesten ontvluchten, maar – heus waar – er is nog plek genoeg op deze wereld. Alleen niet meer in Nederland. Vaak zelfs in eigen land, of direct aangrenzend daaraan. Ruim 80% van de Oekraïense vluchtelingen (niks tijdelijk) komt uit gebieden die 100% veilig óf relatief veilig te noemen zijn. Nu wonen er al bijna 80.000 vluchtelingen uit het land van Zelensky hier en er komen er op korte termijn nog een kleine 40.000 bij. Naar verwachting zijn er ook nog zo’n dikke 75.000 ‘vluchtelingen’ van allerlei pluimage op weg naar camping Ter Apel. Uiteraard allemaal in de hoop op een (nog) beter leven. We hebben er zelf ‘luilekkerland’ voor wie maar komen wilt van gemaakt. Uitkering, woning, gratis zorg….kom maar binnen hoor ! Nee, inmiddels is dat ‘luilekkeren’ er wel een beetje af en komen véél gelukzoekers bedrogen uit, maar ze zitten wel in Nederland te wachten op betere tijden die er ook voor hen niet meer gaan komen. Bij mij mag iedereen aan tafel aanschuiven; kleur, geloof of seksuele voorkeur maakt me geen zak uit. Als alle stoelen bezet zijn, gaat de voordeur echter gewoon dicht en als er net genoeg in de pan zit voor m’n eigen kinderen, eten die toch écht als eerste !

We zijn compleet doorgeschoten in onze sociale psychose, of is het toch allemaal zo gepland ? Ik heb het lang ontkend. Niet willen geloven dat we leven onder een regering die de ‘nieuwe Nederlander’ véél belangrijker vindt dan die ‘ouwe Nederlander’, die altijd wat te zeiken heeft. Ja, ik begin onderhand toch ook te geloven dat het niet allemaal onkunde is, dat het niet allemaal toeval is, dat het niet allemaal even tegen zit: Is het bewust omvolken ??

Woningbouw is afhankelijk gemaakt van stikstofwaarden. Overigens alleen in ons minuscuul kleine landje hoor. Bewust wordt de vraag naar woonruimte zo opgeschroefd, dat er straks alleen nog maar de keus is: Woning of boeren. Daarna zijn ze nog niet klaar hoor, daarna volgen weer andere onontkoombare keuzes. Net zo lang tot we leven in het land van ‘Frans en Diederik’.

Inmiddels stopt Polen met de invoer van Oekraïens graan, aangezien dit ten koste gaat van hun eigen boeren. Wedden dat wij straks de Oekraïense boeren gaan subsidiëren voor hun ‘verlies’. Ik zie in het torentje al iemand zijn vinger opsteken !

Stop met dat verschuilen achter ooit gezette handtekeningen; andere NAVO, Europese Unie of Europese Gemeenschap landen hebben daar ook schijt aan als het beter is voor de eigen economie. Wij blijven braaf met de armen over elkaar op het voorste bankje in de klas zitten.

Vroeger reisde een circus onder de naam ‘the greatest show on earth’ door Amerika. Het Barnum & Bailey Circus wist met zijn acts iedereen keer op keer te verbazen. Tegenwoordig zetelt ‘the greatest show on earth’ gewoon in ons eigen Den Haag.

Omvolken okee, laten we er dan eerst een ‘pilot’ op los laten in ons eigen kabinet !