Beste politici, het is U misschien ontgaan door alle klimaatbesognes, geruzie over ‘Zwarte Piet of niet’, gele hesjes, protesterende boeren, leraren en zorgmedewerkers, dobberende bootvluchtelingen, wat voor ‘lives matter’ dan ook en al die verwarrende coronamaatregelen…….maar in uw eigen land – ons land dus – wordt onder drie kabinetten Rutte een groep van zo’n 700.000 Nederlanders al heel lang niet meer gehoord en/of serieus genomen. Sterker nog; deze groep wordt met regelmaat afgeschilderd als ‘crimineel’, zich niet houdend aan de regels van onze democratische rechtsstaat en als niet thuishorend in het dagelijkse straatbeeld.

  Onze ‘heilige koe’ is zoveel méér dan een vervoermiddel !

Motorrijders – want daar heb ik het over – worden de laatste 10 jaar door landelijke en plaatselijke politiek uitgekotst. ‘Incidenten’ uit de vorige eeuw worden schuimbekkend van genoegen als etiket geplakt op goed georganiseerde motorclubs, waarvan de leden zich onderscheiden door het dragen van motorvesten waar de clubnaam zichtbaar op is aangebracht. Doorgaans gewoon hardwerkende, vredelievende mensen, voor wie motorrijden en de motorcultuur een verder niemand benadelende ‘way of life’ is !
MC’s, MVC’s, MTC’s, vrije rijders, chopperrijders, ninja-piloten, van 18 tot 90 jaar oud, worden steeds vaker op één grote criminele hoop gegooid en het slachtoffer van verwijzingen naar die paar rotte appels, die – net als in alle andere groepen in de samenleving – ook in de motorwereld aanwezig zijn.
Waar U bij hooligans, bontkraagjes, witte boorden criminelen, belastingontduikers, corrupte collega’s (politici), het niet zo nauw nemende politiemedewerkers en zelfs pedo’s uw uiterste best doet om vooral niet te gaan generaliseren of demoniseren, heeft U daar bij motorrijders blijkbaar absoluut geen moeite mee. Verdachtmakingen zijn dan al genoeg en zelfs vrijspraak van deze verdachtmakingen is voor U geen reden om uw bevooroordeelde hakken uit het zand te halen !
Artikel 1 van onze onvolprezen Grondwet geldt voor iedereen (gelukkig maar), maar toch net een beetje minder voor motorrijders !

   Zetel erbij voor de ‘motorpartij’ !

Niemand in de Tweede Kamer heb ik in de laatste jaren ook maar één van onderstaande punten positief bespreekbaar horen maken (en het is maar een selectie van punten):
– Met een motorvest of met een zichtbaar logo van een motorclub mag je in een aantal steden al niet meer op een terras zitten:
– Er zijn steden en/of gebieden in steden waar je niet met colors aan mag lopen. Maakt niet eens uit of het MC-colors zijn, of gewoon je ‘eigen’ prent !    (Haarlem, Breda, Zwolle etc.):
– Veel toeristische wegen en/of dijken zijn – of worden – verboden gebied verklaard voor motorrijders:
– Bijna alle motorevenementen (denk aan treffens, Harleydagen, American Days en motorfeesten) zijn of worden afgelast met een dreigende biker-oorlog  als absolute drogreden. Vaak prachtige familie-evenementen, waar iedereen geniet en nog nooit een onvertogen woord is gevallen. Onzin dus !:
– Clubhuizen, motorhonken, privé motorwerkplaatsen zijn of worden gesloten en anderszins legaal samenkomen wordt onmogelijk gemaakt:
– Hardwerkende mensen worden ontslagen of door het weigeren van een VOG de kans op werk ontnomen, omdat ze lid zijn van een door het OM gedemoniseerde club, of soms alleen omdat ze contact hebben met iemand uit zo’n club:
– Motorrijders worden zonder verdere reden of aanleiding bij zéér selectieve verkeerscontroles (langdurig) staande gehouden:
– Bij uitvaarten en clubritten staan steeds vaker camerawagens te filmen. Deelnemers, kentekens en soms zelfs publiek wordt geregistreerd en genoteerd:
– Er zijn voorstellen om het rijden met meer dan drie motoren te verbieden:
– Motorrijders en/of clubleden worden voor bewezen misdaden (komt ondanks deze hele riedel gelukkig maar heel weinig voor) zwaarder gestraft dan  ‘gewone burgers’:
– Het in de media – zonder bewezen feiten – criminaliseren van motorrijders en deze als wettelozen (Outlaws) betitelen is inmiddels gemeengoed, net als het benoemen van ‘gewone motorclubs’ als ‘bendes’. Profileren, fotograferen en discrimineren van motorrijders is ‘booming’:
– Meerdere (ja écht veel) gemeentes voeren zgn. stopgesprekken met horeca, inhoudend dat er gedreigd wordt met het intrekken van de exploitatie-  en/of drank- en horecawetvergunning als er drank wordt geserveerd aan motorrijders:
– Bedrijven, zzp’ers en/of hun klanten worden met regelmaat door de politie benaderd als ze zaken doen met motorrijders of motorclubs. Het zaken doen met ‘criminelen’ wordt dan afgeraden:
– Burgermeesters zijn openlijk zeer trots om toe te geven dat ze motorclubs zoveel mogelijk bestuurlijk tegenwerken met het zgn. barrière model wat eigenlijk bedoeld is om terrorisme te bestrijden. Hier is het echter nog nooit voor gebruikt, wél dus bij motorclubs:
– Sta je bekend als ‘biker’ (hoezo privacy) dan klop je – bijvoorbeeld – bij een van de grootste Nederlandse banken al tevergeefs aan voor het openen van een rekening, of het verzekeren van je motor(voertuig).

   ‘Bikers’ en Goede Doelen, een vanzelfsprekend iets !

Op 20 september hebben wij – georganiseerd door Motor Collectief – gedemonstreerd tegen m.n. de afsluitingen van Dijkwegen voor motorrijders. Een vlekkeloos verlopen protest, met 0,0 hinder voor wie dan ook. ‘Respect’ is waar het bij ons altijd mee begint !

700.000 motorrijders, beste politici, dat zijn 700.000 stemmers. Dat zijn dus 7 zetels en bedenk dat ook nog eens een kleine 800.000 mensen wél een motorrijbewijs hebben, maar (nog) geen motor.
Misschien toch eens de moeite waard om jullie in deze groep te verdiepen en niet zomaar alles wat over ‘ons’ wordt gezegd (ja, ook – en te vaak – door jullie) voor waar aan te nemen. 7 zetels of meer dus……maar eigenlijk mag dat de reden niet zijn, dat lijkt mij duidelijk !

‘If You can’t beat them, join them………and then beat prejudices and demonization’

ZOOT (SD)