Het is de naam van een Netflix-miniserie, welke mij gisteravond vanaf het begin tot het eind stevig op de bank hield. Letterlijk vertaald betekent het; ‘zij wordt heen en weer gegooid door de golven, maar zinkt niet’. Het is het motto van de Franse hoofdstad Parijs, de plaats waar deze mini-documentaire over gaat. Om precies te zijn over Parijs 13 november 2015. Une nuit noire in de Franse geschiedenis, want op deze avond trokken moslimterroristen schietend en exploderend een gruwelijk spoor van dood en verderf door de stad. 137 mensen vonden de dood gedurende een zestal aanslagen, waarvan 89 in de Bataclan. De Franse vlag beheerste dagenlang facebook en andere social media. Parijs is sinds die 13e november Parijs niet meer. Schijnveiligheid in de vorm van zwaar bewapende militairen, controlepunten en bordjes waarop vermeld staat dat wapens absoluut niet zijn toegestaan (?) beheersen het straatbeeld.

 Dagelijkse kost in Parijs

De terreur neemt nog steeds toe. Ja, het aantal grote aanslagen met honderden slachtoffers neemt af…..maar het aantal kleinere aanslagen (met tussen de 2 en 15 slachtoffers) neemt fors toe. Nieuw is dat we dit nu vaak acties van verwarde mensen noemen en geen aanslagen. Toevallig roepen bijna al deze mensen Allahu akbar als ze in ‘verwarde toestand’ onschuldigen het leven benemen, of levenslang verminken. T is wel de manier om een échte aanslag in Nederland zo lang mogelijk uit te stellen, toch ? Als we het hier over terrorisme hebben weet de politiek altijd weer terecht te komen bij treinkapingen en schoolgijzelingen door Molukse jongeren in de zeventiger jaren. Dat daar nog steeds niet de onderste steen over boven is gekomen moge duidelijk zijn. Okee, na aandringen wil Den Haag de moord op Theo van Gogh dan nog wel een soort terreurdaad noemen, maar daar houdt het dan ook op hoor. De rest wordt onder het kleed geschoven, of verwoord als…..jawel; verward gedrag !! Fundamentalistische moslims terroristen noemen is ook vandaag nog ‘not done’ ! Laten we eens kijken hoe het nu werkelijk gaat met onze moslimvrienden. Geloof me, ik heb ze echt; joodse vrienden, katholieke vrienden en zelfs moslimvrienden, want hoe dit verhaal ook verder gaat er is een (helaas veel te kleine) groep moslims die zich hier thuis voelt en voor wie Nederland en de Nederlandse cultuur zo normaal is als ademhalen.

Hoe is het ermee in ons ‘vrije’ West-Europa ?

Frau Merkel heeft de grenzen bij onze Oosterburen wijd opengezet voor de Islam. Vanaf 2014 patrouilleren Islamisten hier al in straten van Duitse steden als Wuppertal met het doel gebieden in de steden op te eisen waar de regels van de sharia worden nageleefd. Gebieden waar alcohol, muziek en drugs niet zijn toegestaan. Het lijkt al geaccepteerd (wan)gedrag ! Inmiddels is ‘die Heimat’ al lang niet meer vrij van terroristische aanslagen en schrikt men ook daar te laat wakker. Overlast – welke vooral wordt veroorzaakt door jonge mannen met wortels in Islamitische landen – is aan de orde van de dag. De aanslagen op de Kerstmarkten heeft iedereen nog wel ergens in het geheugen hangen.

In het gastvrije Denemarken zijn de autochtonen tegenwoordig wel wat voorzichtiger met hun open armen en deuren. Ook hier pleiten nieuwe bewoners voor de invoer van eigen moslim-gebieden, met eigen religieuze Islamitische politie en het invoeren van de sharia. Veel Denen hebben onderhand ingezien dat de Islam onverenigbaar is met de Deense normen en waarden. Inmiddels heeft Denemarken weer het strengste immigratiebeleid in Europa. Dat kan dus gewoon wel, de regels weer veranderen en de eigen cultuur voorop stellen.

Iets hoger trekt men zich in het prachtige Zweden de blonde haren uit de Vikinghoofden. De controle op de zo gastvrij geïmporteerde moslimbevolking is men hier allang kwijt. Het land kampt met immigrantenwijken waar de politie moeite heeft met het handhaven van de openbare orde. De Zweedse politie beschrijft in een rapport over een kleine 25 moslim-probleemwijken de situatie als volgt: ‘Het zijn luchtbellen in de kleine samenleving, waar drugsbendes de macht hebben overgenomen, negenjarigen met wapens rondlopen en moslimjongeren radicaliseren’. De meest bekende aanslag in het land is natuurlijk de aanslag in 2017 in Stockholm, waar een moslimterrorist met een bierwagen op een mensenmassa inreed.

Onder in Europa neemt de Islam in Spanje langzaam – maar heel zeker – weer de overhand. In de 16e eeuw werd het land écht Westers, maar tot ontsteltenis van de inmiddels andersgelovige meerderheid neemt het aantal moslims weer flink toe. De meeste bekende aanslag is natuurlijk die in Madrid in 2004, waarbij bijna 200 mensen slachtoffer werden van moslim-terreur.

 Pray for Manchester na de aanslag bij het concert van Ariana Grande

In het niet meer zo Verenigde Koninkrijk hangen Londen en andere steden inmiddels vol met stickers met de waarschuwing ‘u betreedt een sharia-gecontroleerde zone’. In deze steden, worden de niet-moslims serieus lastiggevallen, ongesluierde vrouwen worden bedreigd of nog erger. Bezoeken van ambtenaren in de zone’s (bijv. oud-minister van Binnenlandse Zaken Jon Reid) kunnen publiekelijk rekenen op commentaar als; ‘Hoe durf je naar een moslimgebied te komen’. Ook hier heeft men al een flinke portie moslimterreur achter de aristocratische kiezen. Manchester, Londen…..ik noem maar een paar plaatsen waar veel terreurslachtoffers zijn te betreuren.

Frankrijk is natuurlijk de ‘moeder van het Moslimterrorisme’. Parijs heeft meer te lijden gehad dan welke Europese stad ook, ik ben er dit artikel mee begonnen. Laten we vooral ook de 86 doden op de boulevard in Nice niet vergeten. Dagelijks terroriseren jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst buurten en wijken in grote steden. Al in 2002 schreef Samira Bellil, een moedige jonge Franse van Algerijnse afkomst het boek -‘Ontsnapt uit de hel’- over de terreur die zij zelf als moslimvrouw in de Parijse buitenwijken had ondervonden; groepsverkrachtingen, huiselijk geweld, bedreiging met de dood als je naar de politie stapt. Frankrijk heeft dus echt een regeringswebsite waarop ruim 750 gevoelige als Islamitische enclaves no-go zones te beschouwen stadsdelen staan. Gebieden waar de autoriteiten niet – of nauwelijks – meer  controle over hebben. Het wordt daar steeds gekker en iedereen pikt het maar. Een paar maanden geleden nog zorgde een identiteitscontrole van een gesluierde vrouw voor pittige rellen in de wijk Mirail in het Zuid-Franse Toulouse. Ook weer zo’n wijk waar de radicale Islam welig tiert. Over dertig à veertig jaar zal de streek van Noord-Frankrijk /Lille-Roubaix-Tourcoing tot Amsterdam één grote aaneenschakeling van Islamitische enclaves zijn. Binnen twintig jaar is Brussel de grootste Maghrebijnse stad buiten de Maghreb, (een aanduiding voor het noordwestelijke deel van Afrika) voorspellen niet alleen doemdenkers maar ook mensen die er onafhankelijk onderzoek naar doen.

Je suis Charlie werd een ‘trend’ bij volgende aanslagen

Als er één reden is om onze Zuiderburen België serieus te nemen, dan is dat wel ‘moslim-extremisme’. Sint-Jans-Molenbeek (zoals het voluit heet) wordt wel de Jihadhoofdstad van Europa genoemd. De Brusselse gemeente heeft de twijfelachtige eer om in verband te kunnen worden gebracht met veel terreurdaden in West-Europa. Het is een deelgemeente waar de verantwoordelijke autoriteiten compleet de macht zijn kwijtgeraakt en waar de sharia het bestaande rechtssysteem al bijna vervangt. Madrid 2004; Hassan El Haski woonde een tijdje in Molenbeek. 2014 schietpartij Brussel in Joods museum; Mehdi Nemmouche woonde in Molenbeek. Eind 2014: Terreur cel ontmanteld in Verviers; de heren woonden in Molenbeek. Verijdelde aanslag op de Thalys; Ayoub El Khazzani logeerde in Molenbeek. Meerdere aanslagen in Parijs; 3 van de terroristen woonden in Molenbeek. Poging aanslag op centraal station in Brussel;……..woonachtig Molenbeek en ook de wapens bij de aanvallen op ‘Charlie Hebdo’ kwamen uit Molenbeek….zware rellen tijdens de Ramadan in 2009. Waar ? Ehhh..Molenbeek en ga zo maar door ! Als ‘terrorisme in je woonplaats’ al genoemd wordt zodra je deze plaats intikt op Wikipedia is er toch duidelijk iets mis. Dicht bij huis maakten de heren op 22 maart 2016 op diverse plaatsen in Brussel bijna 40 dodelijke slachtoffers en zoals bijna altijd bij aanslagen honderden gewonden.

 Brussel – Molenbeek ‘Jihad-hoofdstad van Europa’

Hoe gaat ie verder in eigen land…..

Ja ook in ons polderlandschap hebben we al varianten op de ‘no-go-zones’. Dat probleem is al een kleine 50 jaar geleden begonnen toen we Marokkanen en Turken – in de linkse overtuiging dat ze op termijn toch wel naar eigen land zouden terugkeren – toestonden om vooral NIET te integreren en hun vrouwen en dochters verder ‘op te voeden’ conform het Mohammed-model. We hebben toegestaan dat zij zich in eigen enclaves opsloten en zich vooral de normen en waarden van onze vrije samenleving niet eigen maakten. Enclaves waarin bijna de helft van de bewoners als fundamentalistisch kan worden beschouwd, als we diverse onderzoeken mogen geloven. Hier staat de Koran heel duidelijk boven de Nederlandse wet. Honderden moskeeën, Islamitische scholen, halal-voedsel, boerka’s op de openbare weg bepalen in deze wijken het ‘leefmilieu’. Varkensvleesvrije-zones; zoals bijvoorbeeld de Haagse Schilderswijk. Ooit het voorbeeld van een échte volkswijk. Hier kan je niet meer als vrouw in een kort rokje over straat, zonder te worden bedreigd of geïntimideerd. Je krijgt een lading hoon over je heen als je rustig je hondje probeert uit te laten en Jihad-ronselaars zijn publiekelijk actief. Sharia wordt hier met hoofdletters geschreven. De wouten vragen zelfs om bijstand van Islamitische ordediensten als ze wat ‘andersdenkenden’ op hun plaats moeten zetten. Het is nog geen dagelijkse kost, maar het gebeurt en het gebeurt steeds vaker.   Vreemd ? Nee, compleet van de gekke ! Mohammed B. en Samir A. werden hier opgevoed ! Het gebeurt niet alleen in Den Haag hoor. Amsterdam-West, Rotterdam-Zuid, het Utrechtse Kanaleneiland en op steeds meer plaatsen; boerka’s, hoofddoeken, geweld en intimidatie richting niet-moslims. Het is dagelijkse kost. Islamisering, die leidt tot een cultuur die haaks staat op de onze is een gevolg van onze eigen wens tot het komen van een multiculturele samenleving, waarin diversiteit zou moeten leiden tot verrijking en wederzijdse acceptatie. Jammer, maar pakt in de werkelijkheid dus net even anders uit; we zitten gewoon met een gigantisch probleem en dat heet gewoon Islam ! Tuurlijk, velen hebben zich wel aangepast en onze samenleving inderdaad verrijkt. Teveel blijven echter achter, of blijken bewust te kiezen voor datgene wat ze juist in hun (of hun ouders) geboorteland zijn ontvlucht. Dankbaar voor opname in een vrij denkend Westers land blijken velen niet te zijn. Ze zien zich liever als (vooruitgeschoven) strijder in vijandelijk gebied. Hun nieuwe vaderland is geen vaderland, maar een frontlinie, althans voor hun geloof. Ze wachten op het moment dat er een Islamitische meerderheid komt. Wat met wapens nooit zou lukken, wordt gewoon gedaan met immigratie en een hoge geboortegraad. De Moslim kan geen vaderland hebben, behalve dat waar de religie van Allah regeert. Tegelijkertijd Nederlander én moslim zijn lukt de meesten niet, omdat de Nederlandse regering geen Islamitische regering is. Mohammeds eigen leven dient voor teveel moslims als voorbeeld.

 Oeps…..weer een ‘verwarde man’ !

Tot wereldoorlog nummer 2 woonden er nauwelijks moslims in Europa, vandaag de dag zijn dat er al zo’n 32 miljoen……oeps, beetje veel he. Niet erg als ze gewoon hun geloof belijden, maar helaas gaat het bij veel wat verder ! Zeg er vooral niks over, want je bent op z’n minst Islamofoob. Nazi, racist en/of fascist worden je vervolgens nog wel toegedicht ! Nee, ik ben geen fanatieke anti-moslim, ik weet waar ik over praat en ik ‘probeer’ dat zo objectief mogelijk te doen. Sterker nog, ik ben ruim 17 jaar met een Turkse (moslima) getrouwd geweest en heb dus ook kinderen met eenzelfde ‘halve’ achtergrond. Bij mijn moslim-schoonfamilie heb ik veel gezien en gehoord. Zowel de slechte als de goede dingen in hun cultuur !


LET OP: Op de website gebruikt fotomateriaal is meestal afkomstig uit Smokey’s eigen archief. Bij gebruik van facebookafbeeldingen / foto’s doet Smokey zijn uiterste best om te achterhalen of het afbeeldingen betreft waarop auteursrecht rust. Indien niet te achterhalen plaats Smokey – indien nuttig voor het artikel – onder voorbehoud en waar mogelijk met vermelding van een eventueel achterhaalde bron. Foto’s waarop DUIDELIJK auteursrecht rust plaatst Smokey alleen in overleg en / of na betaling aan de betreffende rechthebbende. Bij geen akkoord van vastgestelde rechthebbende wordt betreffende foto direct verwijderd.