Evenementen

Iets organiseren (?), daar komt heel wat bij kijken…

Vroeger….ja vroeger schudde je een evenement uit je mouw. Misschien even een belletje naar de gemeente, een ferme handdruk met de plaatselijke weilandeigenaar, een lokale band op een platte wagen: Klaar ! Dat is wel veranderd. Gevoed door incidenten bij (bijvoorbeeld) het strandfeest in Hoek van Holland, de Monstertruckdemo in Haaksbergen en de Love Parade in Duisburg, is het organiseren van zelfs het kleinste evenement tegenwoordig gebonden aan boeken vol regels, voorschriften en een stapel vergunningen en ontheffingen…….veel plezier – maar vooral héél veel geduld en inzet dus – als je iets leuks op straat wilt zetten !
Corona heeft een zware wissel getrokken op evenementen en de organisatoren. Evenementen gaan er waarschijnlijk héél anders uitzien. Smokey’s Disciple helpt bij het zoeken naar oplossingen, alternatieven en ‘het nieuwe normaal’ in de evenementenbranche.

Statische evenementen, zoals een motormarkt of motorbeurs zijn over het algemeen iets overzichtelijker. Ze zijn qua opzet duidelijker en kunnen vaak vrij snel worden aangepast. Zet duidelijk voor jezelf op papier wat je wilt. Doel, doelgroep en opzet moeten vanaf het begin duidelijk zijn. Lukt het niet, dan is er altijd nog Smokey’s Disciple !! Weet wat je wilt, waar en waarom, dat blijft altijd de basis waar op gebouwd moet worden.
Dynamische evenementen spelen zich vaak op meerdere plekken tegelijk af, of verplaatsen zich gedurende een evenement. Denk hierbij aan een motortreffen of rally, waar ook een toerrit, of een bezoek aan een bepaalde plaats zit verbonden. De papierwinkel wordt hier aanzienlijk uitgebreider. Routeplannen, verkeersregelaars, ontheffingen voor weggebruik…..ik noem maar een paar dingen op. Smokey’s Disciple geeft raad en voorbeelden.
Complexe evenementen betreffen vaak meerdere evenementen in één. Niet alleen is het evenement dynamisch of statisch, het evenement heeft ook meerdere doelgroepen, is meerdaags, gaat tot in de nachtelijke uren door en er is (bijvoorbeeld) sprake van (live)muziek. Bijvoorbeeld een (of meerdere) band die optreedt in een feesttent, waar ook door diverse horeca-exploitanten drank- en etenswaar wordt aangeboden.
N
Smokey’s Disciple bekijkt je evenementenopzet kritisch en kijkt naar de mogelijkheden en vooral onmogelijkheden in je plan. Waar nodig wordt het – uiteraard in overleg – aangepast en op een representatieve wijze op papier gezet. Vergeet niet dat vergunningen e.d. tijd nodig hebben. Nu hulp vragen voor een evenement dat volgende week al plaatsvindt is nutteloos.
N
Smokey’s Disciple zet keurig voor je op een rijtje welke vergunningen, ontheffingen en andere brieven je de deur uit moet doen om je definitieve aanvraag een goede kans van slagen te geven. Uiteraard wordt daarbij goed gekeken naar de infrastructuur van je evenement, maar zeker ook naar die van net buiten je evenement. Overzichtelijk en duidelijk.
N
Geen kaas gegeten van zelf alle papieren invullen ? Geen probleem ! Smokey’s Disciple doet dat graag voor je. Uiteraard niet voor niets, maar het vel wordt je zeker niet over de oren getrokken. De complexiteit van je voornemen en dus ook de daarmee samenhangende hoeveelheid vergunningen e.d. is daarbij natuurlijk maatgevend. Geen omkijken naar dus gewoon doen.
N
Smokey’s Disciple kan nooit garanderen dat jouw evenementenaanvraag wordt goedgekeurd. Wel zorgt SD er voor dat alle aanvragen 100% kloppen. Past jouw evenement echter niet in de kalender, of de visie van een desbetreffende gemeente…….helaas pindakaas. Dan houdt het gewoon op. Mogelijk kunnen we je plan dan nog wel hierop aanpassen.
N
Doe je alles liever zelf ? Mag altijd en waarom niet ! Misschien heb je dan toch nog wel adviezen nodig betreffend organisaties, die je bij je evenement van dienst kunnen zijn. Denk hierbij aan verkeersregelaars, foodtrucks, beveiligers, EHBO-afdelingen, programmaboekjes, aggregaten, dranghekken, toiletwagens, licht- en geluid. Smokey’s Disciple heeft adressen genoeg !
N
Contact met Smokey’s Disciple kost je niets. Voor gewoon een losse vraag, een enkel adresje, een kleine tip……het maakt niet uit wat, mail even en je krijgt altijd antwoord. Iets wat simpel is maakt SD niet moeilijker om er zelf beter van te worden. Blijkt het toch wat ingewikkelder te zijn dan je zelf dacht, dan komen we daar beslist uit. Dus druk op de button; Neem contact op !

Evenementen organiseren, vragen, opmerkingen