‘Demonisering’; het woord lijkt de laatste jaren met de sterkste secondelijm bevestigd op motorclubs, motorrijders en motorstichtingen. Er is al genoeg over geschreven en het lijkt er op dat héél langzaam de publieke opinie (gelukkig) weer positief opschuift richting motorrijdend Nederland. De laatste tijd moet ik toch vooral steeds vaker denken aan de man die op 19 februari 1948 in het Noord-Hollandse Driehuis werd geboren en 54 jaar later op een mistroostig parkeerterrein in Hilversum als tragisch gevolg van dit woord het leven liet. Uiteraard heb ik het nu over Pim Fortuyn, een man die helaas al verdwenen en vergeten lijkt in onze geschiedenis. Nee, ik ga zijn hele politieke programma niet nog eens herhalen. Hij had zijn eigen ideeën over gezondheidszorg, inzet van politie (de harde aanpak), onderwijs, het subsidieparadijs Oranje en natuurlijk over integratie van met name de Islam. Media en politiek noemde hij een Siamese-tweeling (over paralellen met MC’s gesproken). Pim was geen moslimhater, maar werd vooral afgerekend op zijn – volgens mij toch niet helemaal belachelijke – uitspraak dat ‘de Islam haaks staat op de waarden en normen van de moderne westerse samenleving’.

Lijst Pim Fortuyn was klaar voor een heuse politieke machtsovername in mei 2002. Vooral links Nederland trok alle registers open om dit te voorkomen. Met een Lee Harvey Oswaldachtige aanslag maakte ‘loser’ Volkert van der Graaf om 18:05 uur op 6 mei 2002 een einde aan het leven van de man die 9 dagen later gegarandeerd als glorieus winnaar de verkiezingen zou hebben gewonnen. Een tweede Pim was echter niet voorhanden. De 26 zetels konden tussen 2002 en 2006 niet gevuld worden met mensen die zijn gedachtengoed juist wisten te verwoorden; mensen die niet in de buurt kwamen van zijn charisma ! Joost Eerdmans was nog te jong, maar weet zich inmiddels al langdurig gewaardeerd te handhaven als politiek leider van Leefbaar Rotterdam in de Rotterdamse gemeenteraad. Hij en Marco Pastors wisten het gedachtengoed van Pim nog het meest lokaal in stand te houden. Rita, Geert en Thierry liepen en lopen steevast in de mediaval van Islam fobie. Laatstgenoemde heeft nog de meeste kans zich hieraan succesvol te ontworstelen. Had Pim nog geleefd dan was demonisering nu een vergeten woord, zouden ziekenhuizen open blijven, ging een goedlopend Stints-producerend bedrijf niet failliet (dankzij de genoemde Siamese-tweeling), werden motorclubevenementen niet afgelast en zou Nederland inmiddels – naar mijn overtuiging – een beter en rechtvaardiger land zijn.

 foto met dank aan; Seniorennet.be

Kijk nog eens naar wat YouTube materiaal; bijvoorbeeld de ‘discussie’ in het Lagerhuis met nationaal-salon-socialist Marcel van Dam, https://www.youtube.com/watch?v=tMxS_xSKujU of naar de zuurpruim Ad Melkert na de giga zetelwinst van Pim in de gemeenteraadsverkiezingen https://www.youtube.com/watch?v=sqUpf1ZoOv4. Ook beslist de moeite waard om nog eens te begluren is uiteraard de BNN-documentaire over het vermeende moordcomplot https://www.youtube.com/watch?v=fk4duwh-wNQ.

 foto met dank aan; Forzahaarlemmermeer.nl

———————————————————————————————————————————————————————

LET OP: Op de website gebruikt fotomateriaal is meestal afkomstig uit Smokey’s eigen archief. Bij gebruik van facebookafbeeldingen / foto’s doet Smokey zijn uiterste best om te achterhalen of het afbeeldingen betreft waarop auteursrecht rust. Indien niet te achterhalen plaats Smokey – indien nuttig voor het artikel – onder voorbehoud en waar mogelijk met vermelding van een eventueel achterhaalde bron. Foto’s waarop DUIDELIJK auteursrecht rust plaatst Smokey alleen in overleg en / of na betaling aan de betreffende rechthebbende. Bij geen akkoord van vastgestelde rechthebbende wordt betreffende foto direct verwijderd.