Onschuldige Oekraïners en Russen sterven in een bewust gecreëerde oorlog in een land dat ons nog niet zo lang geleden geen ruk kon schelen. Alles ligt aan Vladimir Poetin. De hoge energieprijzen, de belachelijke brandstofprijzen, de absurde inflatie. Ja hoor, omdat Rusland ongeveer 13% van een land dat ruim 14 keer groter is dan Nederland in handen heeft moet hier de bakker de winkel – waar hij 35 jaar zijn brood heeft staan bakken – dichttimmeren. Rot toch op joh….

Ik verzuip onderhand in de prijsplafonds, daluren, variabele stooktijden, extra kosten en ‘energiekadootjes’ van onze Haagse maffia. Besef verdomme héél goed dat elke euro die je – misschien – terugkrijgt vanuit ons kabinet gewoon weer een sigaar uit eigen doos is. Het is gewoon weer het ‘coronaprincipe’; veel afpakken, iets teruggeven en verdomd…het volk is nog blij ook ! Ik kan – net als die bakker – geen brood meer bakken van al die informatie (of is het bewuste desinformatie) over mijn energiekosten. Geen flauw idee meer wat ik nu wel of niet moet betalen en waarom. Een ding is zeker: Rijker ga ik er niet van worden. Het is weer een stukje ‘Build Back Better’, overal zit een sticker met vetgedrukt WEF op !

Op straat wordt het alsmaar onveiliger. De toename in geweldsmisdrijven en geweldsdreigingen is enorm. Zet voor de gein eens de pagina van het Algemeen Dagblad in je scherm en tik alle 64 regiopagina’s eens aan. Ja, tijdrovende bezigheid….maar dan eens alle geweldsmisdrijven – schiet-, steek-, knokpartijen, overvallen e.d. – turven en noteren. Je schrikt je werkelijk de Zuid-Braziliaanse Jungletyfus van de ‘dagopbrengst’. Natuurlijk mag je bevolkingsgroepen die voor het gros van deze opbrengst verantwoordelijk zijn niet noemen, want dan roepen alle ‘deugers’ uiteraard alweer discriminatie. Vooral de andere kant op blijven kijken. Doen we tenslotte ook bij onze gasten. Statushouders die massaal na het krijgen (met de nadruk op ‘krijgen’) van een woning ontslag nemen en heerlijk in het zonnetje gaan zitten genieten van uitkeringsgelden en toeslagen. Jaar na jaar na jaar !! Hardwerkende jeugd blijft echter kansloos op de woningmarkt.

Winkels worden dichtgetimmerd, prijzen blijven stijgen. Niemand lijkt zich er druk over te maken. De wereld draait door !

Nee, ons druk maken doen we over de watertemperatuur in de subtropische zwemparadijzen op de Center-Parcs parken. Het is er in verband met de energiecrisis geen 30 graden meer, maar slechts 28 graden. Kijk dan is het tijd voor revolutie….zielig k..land !

Het land was ooit een prachtig glanzend doorzichtig raam, waardoor je graag naar buiten keek. Toen er kleine scheurtjes in de ruit kwamen even niet aan reparatie gedacht, want je kon nog steeds naar buiten kijken en je voelde geen wind door de scheurtjes. Toen de scheurtjes een barst werden, kon je er nog altijd doorheen kijken. Repareren had dus geen haast. Toen de barst scheurde was het laat. De ruit aan diggelen en jij stond in de kou ! Dag Nederland, het was mooi zolang het duurde……