SMOKEY’s DISCIPLE

Het is Al-Qaida niet gelukt en ook de aanhoudende terreur van IS had niet het beoogde succes. Geert, Thierry en zelfs Greta kregen het niet voor elkaar. Ja zelfs alle (soms gemaskeerde) pogingen van Donald en Vladimir bereikten de Europese stranden niet: Fort Europa hield stand. Een vleermuis op een aftandse markt in het Chinese Wuhan kreeg het echter wel voor elkaar: Een compleet versnipperde Europese Unie met daarin met elkaar in onmin levende landen waarbinnen hele bevolkinsgroepen loodrecht tegenover elkaar staan.
Corona; het werd en wordt vergeleken met oorlog. ‘De grootste ramp uit de hedendaagse geschiedenis’, roepen mensen met weinig historisch besef. ‘De ergste vijand sinds de pest en cholera’. Nee, het is geen oorlog en nee zelfs in de twintigste eeuw zijn er legio voorbeelden van rampen die (veel) meer slachtoffers hebben geëist en dan laat ik de wereldoorlogen echt buiten beschouwing. Zelfs de griep van het seizoen ’17-’18 leverde al beduidend meer dodelijke slachtoffers op, zowel in Nederland als mondiaal.
Iedereen zal het er over eens zijn dat corona een k..virus is en dat er wel serieus iets aan de hand is, maar we slaan wel volledig door als we hierop massaal per land verschillende coronamaatregelen, rammelende noodverordeningen, economische zelfdestructie en onbegrijpelijke persconferenties los laten, waarbij van enige Europese eenheid absoluut niets is te ontdekken. Het heeft voorlopig alleen geresulteerd in ontwrichte maatschappijen, waarbinnen mensen vooral naar elkaar wijzen, naar andere landen wijzen en de ene complottheorie na de andere opduikt. Ineens zijn het weer ‘onze’ grenzen, ‘onze’ mondkapjes en zelfs ‘onze’ dorpen en steden, waar verder niemand iets te zoeken heeft.

 CORONAMAATREGELEN OP ELKE STRAATHOEK

Complottheorieën zijn overigens altijd het resultaat van leugenachtig, onduidelijk of manipulatief regeringsbeleid en daarin volgzame media. Moet ik nog een keer de wapenfeiten van 12 jaar VVD opnoemen ? Nee toch ? Het grootste gedeelte van ons verenigd Europa ligt economisch behoorlijk op ‘den kont’ onderhand en nu het vakantieseizoen er écht aankomt worden coronamaatregelen net zo gemakkelijk weer geminimaliseerd of helemaal opzij geschoven……het geeft te denken ! Ja, de eerste twee weken corona toonden nog een beeld van respect. Massaal klapten we voor de zorg, massaal stonden we voor elkaar klaar, massaal stuurden we kaarten en positieve videoberichten in het rond en…….ja, massaal plunderden we ook de supermarkt en zorgden we voor extra voorraden toiletpapier (?) en zeeppompjes in onze keukenkasten. Daarna begon het grote afzeiken; ‘waarom moet ik binnen blijven voor die oudjes – waarom moet mijn zaak dicht – waarom mag ik mijn kinderen en kleinkinderen niet zien ?’ Jongeren wijs maken dat het de schuld van ouderen is dat ze niet meer kunnen ‘chillen’, ouderen wijs maken dat ze binnen moeten blijven omdat jongeren zich niet gedisciplineerd gedragen. Dan die cijferneukerij, kolere; goochelen met cijfers van slachtoffers en dan moet je van het RIVM al hun cijfers geloven…..maar weer niet die van China en Rusland, want die zullen wel niet kloppen. Ja, duhhhhh. De Johns Hopkins University zou dan het meest betrouwbare meetinstrument zijn. Ga er eens voor zitten, zou ik zeggen en noteer dagelijks die cijfers. Per dag worden hier zo’n 100.000 mensen genezen verklaard, maar in Nederland staat de teller na ruim 2,5 maand ‘deelname’ aan deze crisis op 174 genezen patiënten. Als dit dan écht de meest betrouwbare graadmeter is, zegt dat toch genoeg. Van de in onze voormalige democratie (peildatum 26 mei) 5860 overledenen ten gevolge van (dus niet ‘aan’) corona waren er 5200 op het moment van overlijden 70 jaar of ouder. Dat is dus op een haar na 90%. Na een paar weken forse oversterfte is er nu – in week 20 – zelfs sprake van ondersterfte.

ALLES OP 1,5 METER en AFGESLOTEN STRANDEN

Ik heb het al eerder gezegd; Jij en ik gaan hiervoor boeten en niet alleen financieel. Ook jouw en mijn vrijheid zal worden ingeperkt, controlemaatregelen zullen als ‘normaal’ worden geaccepteerd in het ‘nieuwe normaal’. Niet door mij hoor en ik hoop ook niet door jullie ! Na de zomer gaan we weer op slot toch ? Ik denk van wel. Nog één keer zal Big Mark dan weer met glans zijn rol van ‘vader des vaderlands’ spelen. Tegen maart 2021 staat de VVD eenzaam en alleen aan top. Na 17 maart krijgen we dan ineens allemaal de ‘coronarekening’ in de bus ! We worden al voorbereid op duurdere energie, hogere zorgkosten, lagere pensioenen en prijsverhogingen in de horeca en amusementsindustrie. Het is écht slechts het begin…..trek je poeplap maar ! Nu al meelij met al die goedwillende en hardwerkende mensen die financieel de eerste klap niet – of maar net – hebben overleefd. De genadeklap komt nog ! We worden een onpersoonlijke 1,5 meter maatschappij in gedwongen. Een maatschappij met weinig kans op protest, met veel controle en steeds minder eigen ‘ik’ ! Gele hesjes, boerenprotesten, milieu-gekkies, mislukte integratie; morrende Europese volkeren. Voor al die onder vuur liggende regeringen kon corona niet op een beter moment komen toch ? Verplichte vaccinatie(s), corona-app, controle-app, asociale buurt controle (het betere NSB-werk), het is er al of komt er aan. Spoel de Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens maar door de plee. Loop niet per ongeluk te dicht langs je buurvrouw en ga niet op 1.30 meter naast je vismaatje in het gras zitten als de nieuwe gemeentepolitie (de BOA dus) in de buurt is. Voor het geld dat je daarvoor aan de Nederlandse staat moet betalen kan je een leven lang toiletpapier kopen. Wel krijg je er nog een velletje bij, waar je ook prima je reet mee kan afvegen; een strafblad.

Nog even dit: Ouderen zijn niet per definitie randdebielen. Zijn geen mensen die niet voor zichzelf kunnen denken. Ouderen hebben de regering niet gevraagd om de premier op tv aan jongeren te laten vragen vooral binnen te blijven om hen te beschermen. Ouderen hebben niet zelf beslist dat ze niet meer naar de supermarkt mogen op tijden dat het daar wat drukker is. Ouderen hebben gewoon ook zelf hersenen. Bedenk dat veel van deze ouderen dit land hebben opgebouwd, dat veel van onze welvaart aan ouderen te danken is. Ja, de jeugd heeft de toekomst, maar waarom ‘bewust’ op tweedeling aansturen ?? We worden genaaid, jammer dat ik die zin niet door doventolk Irma heb zien uitbeelden.

Lets ride and stay healthy !

ZOOT