Charity Square

Bikers rijden voor goede doelen

Motorrijders en liefdadigheid hebben iets met elkaar. Respect is hierbij toch het toverwoord. Om de een of andere reden – het zal wel met dat lekkere gevoel van vrijheid te maken hebben – hebben motorrijders (bikers) altijd de ‘drive’ om dat vrijheidsgevoel met anderen te delen. Minder bedeelden, gehandicapten en ernstig zieke – en/of mishandelde en misbruikte jongeren, kunnen altijd rekenen op hulp uit de bikers-scene. Inmiddels zijn er al aardig wat speciaal hiervoor in het leven geroepen motor-initiatieven in Nederland actief. Dit betreft clubs specifiek gericht op ‘charity’, maar ook veel clubs die een paar keer per jaar iets organiseren t.b.v. goede doelen.

Knights Templar

Stichting Knights Templar Motorcyclist Charity Organization is momenteel de snelst groeiende Charity motororganisatie van Nederland. De ‘club’ timmert het laatste jaar flink aan de weg en doet veel voor zieke kinderen en stichtingen die met zorg voor kinderen te maken hebben. Niet alleen wordt er veel met – en voor – zieke kinderen gereden, ook plaats de stichting met regelmaat haar handelsmerk ‘de Hobbelmotor’ bij een medisch dagverblijf voor kinderen. Voor elke gereden kilometer doen ‘Knights en Ambassadeurs’ een eurocent in de goede doelenpot. Meer info http://www.ktmco.nl/ of via de contactpagina van Smokey’s Disciple.

BACA

Bikers Against Child Abuse is een internationale motor(club)organisatie welke intensief en heel doelgericht hulp biedt aan kinderen. Hierbij gaat het vaak om hulp bij (ernstige) strafrechtelijke feiten gepleegd tegen kinderen. BACA members worden uitvoerig gescreend en leveren via een steeds intensiever wordende procedure (indien nodig) hulp. Hierbij gaat BACA vaak verder dan andere Charity clubs en organisaties. Hele chapters begeleiden kinderen bij rechtszaken en gaan zo nodig heel ver in hun benadering richting de persoon die misbruik of mishandeling heeft gepleegd. Voor de website zie http://dutch.bacaworld.org/

The Bikers Alliance

‘Bikers for a reason’ zegt eigenlijk al genoeg The Bikers Alliance is een motorvriendengroep (MVG) van gelijkgestemde die het leuk vinden om motor te rijden, motortreffens te bezoeken en geregeld iets voor goede doelen te doen.
TBA is een groep voor mannen en vrouwen ongeacht ras, afkomst of wat dan ook! Iedere soort motor inclusief de berijder(ster) is dan ook van harte welkom bij TBA.
Rij jij motor – of zit je graag achterop – wil je dit graag met andere meebeleven en zit je hart op de juiste plaats, dan is TBA iets voor jou !
Helmond en Waalwijk zijn de plaatsen waar de basis van TBA ligt.
https://bikersalliance.nl/

CS-Riders

Een onvergetelijke dag verzorgen of bezorgen voor zieke en/of misbruikte kinderen is de basis voor de CS-Riders. De bewakers van het Noorden (Custodes Septentrionum) vormen een hechte broederschap en zien dit als doel van hun motorclub ! De CS-Riders zijn een non-profit organisatie met een nobele missie. Kindermisbruik, mishandeling en verwaarlozing bestrijden ze gedreven en met positief resultaat. Uiteraard hebben ze een eigen website; www.cs-riders.nl

Noord-Nederland herbergt heel veel goede-doelen-motorclubs. Lees hierover ook het blogartikel uit 2018.

Bikers4all

Stichting Bikers4all is al meer dan 20 jaar in Nederland actief.B4A is een stichting van motorrijders en door motorrijders,
voor personen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zowel kinderen als volwassenen kunnen op hun steun rekenen.
Voorzitter ‘Grizzly’ is een ‘goede bekende’ in de charity-biker-wereld. Voor meer info vind je alles op hun fraaie website:
https://www.bikers4all.nl/

... en anderen

Maar er zijn nog meer motorclubs en motorstichtingen die voor Goede Doelen rijden. Hierbij staat toch meestal de zorg voor het zieke, verwaarloosde of misbruikte kind voorop. De Christian Motorcyclist Association (CMA) http://www.cma-nl.org/ bijvoorbeeld, of stichting Oxalis Deppei 4 kids, Ook gewone motorclubs zetten zich vaak ik voor goede doelen, zelfs de zgn. 1%-clubs doen hier positief van zich spreken. Het gevoel van vrijheid, het respect voor een ander, het accepteren van mensen zoals ze zijn. Het zijn basisprincipes van échte bikers !

Informatie over Knights Templar Motorcyclist Charity Organization