In alle provincies de BBB vanuit het niets op één. Een historische uitslag, die zijn weerga niet kent. Duidelijker kan je het als kiezer toch niet maken ? We zijn klaar met de sprookjes van Rutte en Kaag, klaar met het gedram van ‘jochie’ Klaver en zijn elitaire GroenLinks clubje ! Zelfs zijn plotselinge intieme relatie met het rode Kuikentje (grensoverschrijdend gedrag ?) heeft hem in geen enkele provincie aan een overwinning geholpen. Onze eigen Zelenskykloon – maar dan zonder ballen – is het wéér niet gelukt.

Ineens is stikstof niet meer ‘heilig’ bij de VVD en al helemaal niet meer bij het CDA. Ineens kan er geschoven worden, kan er worden gepraat en moeten we misschien toch maar eens kijken of het anders kan. Alleen ‘Frau Kaag’ zit nog vastgespijkerd in haar stikstofbunkertje en de geschiedenis leert ons dat je terugtrekken in je eigen ‘bunker’ vaak toch het einde van je tijdperk betekent.

Stikstofnormen in landen om ons heen zijn veel hoger dan bij ons, of bestaan gewoon helemaal niet. In ons landje dat qua oppervlakte ruim 13.500 keer op onze aarde past gaan – of gingen – we de wereld wel even veranderen. Ja hoor écht ! Of je midden in een zwembad van 100 bij 100 meter staand op een emmer met een doorsnee van 30 centimeter net met je hoofd boven water uitkomt en dan roept dat iedereen op een emmer moet gaan staan ! Waanzin is niet eens het juiste woord ervoor; het is inderdaad psychopathisch gedrag ! Tel daarbij gewoon nog eens op dat er al jaren sprake is van een stikstofafname in Nederland én dat stikstof op zich ook helemaal niet zo slecht is.

Totale waanzin om je als landje te blijven verschuilen achter gemaakte afspraken met Europa, achter ooit gezette handtekeningen. Andere landen hebben er op z’n Hollands gezegd ‘schijt aan’ als gemaakte afspraken blijken in te houden dat ze ten koste gaan van het geluk en gezondheid van de eigen inwoners. Polen, Denemarken, Zweden, Hongarije, Engeland en ga zo maar door; als het eigenbelang in het geding komt, trekken ze zich – terecht – niets aan van gemaakte afspraken. Wij wel natuurlijk, want wij moeten – tegen beter weten in – het best luisterende jongetje (c.q. de best luisterende woke-LHBTIQ’er) van de klas blijven.

Ja hoor, omdat een beestje of plantje toevallig in dat ‘ieniemieniepiepkleinekeutellandje’ Nederland niet meer voorkomt, wordt de soort met uitsterven bedreigt en roepen we om het hardst ‘stikstof’. Tot wat voor stel achterlijke dwazen zijn we verworden, slaafs meelopend in de sprookjeswereld van onkundige politici, zelfverrijkers en aandacht zoekende klimaatgoeroes. Nog nooit was de natuur in Nederland zo divers, nog nooit was de natuur in Nederland zo aanwezig. Toch blijft de – ongetwijfeld gesponsorde – natuurlobby ons op het hart drukken dat we op het punt van omvallen staan. Onzin !! Compleet in tegenspraak overigens ook met de tevredenheid die natuurbeheerders (boswachters, natuuronderhouders e.d.) in mijn omgeving al jaren uitstralen.

Wat willen ze nu eigenlijk ? Dat er straks giraffes rondlopen op de Veluwe ? Dat er bultruggen zwemmen in het Naardermeer ? Dat er kokosnoten aan bomen hangen in het Wassenaarse bos ? Dat er Edelweiss groeit ergens op de Holterberg ? Of zullen we toch eens tevreden zijn met de prachtige natuur die we in dit landje hebben ? Natuur die prima wordt onderhouden door onze natuurbeheerders. Natuur waar we best trots op mogen zijn en die prima samengaat met het boerenbedrijf. Voldoende natuur die ook de ruimte laat voor woningbouw. Genoeg woningen om het tekort in een paar jaar tot 0 te reduceren, als we tenminste niet jaarlijks een middelgrote stad aan ‘vluchtelingen’ blijven importeren.

Stoppen nu met die stikstofonzin. Stoppen met dat klimaatgedram. Stoppen met de oude politiek !  Ja, het klimaat verandert (heel langzaam) daar is niks nieuws aan. Het is al vaak gebeurd in de geschiedenis en we leven nog steeds. Andere diersoorten passen zich vanzelf aan aan veranderend klimaat. Alleen de mens raakt in paniek als er ineens 30 zomerse dagen, in plaats van 28 zijn. Natuurlijk hebben mens en industrie een – beperkte – invloed op het klimaat. Natuurlijk moet je je op termijn aanpassen aan veranderende omstandigheden; regeren is nog steeds vooruitzien. Ook hier zijn we echter helemaal doorgeslagen. Alsof we elk moment de helft van Nederland zien wegspoelen, alsof windkracht 8 ineens levensbedreigend is. We leven van code geel naar code oranje, omdat de weervoorspellers het zoveelste doemscenario over ons afroepen.

Beide benen weer op de grond nu: Op het asfalt, het zand, leem, modder of in de klei. Laten we weer gewoon gaan doen. Geen woord meer over stikstof voorlopig, geen gezeik meer over energie en dan wel de energiemaatschappijen miljarden toespelen, geen gelul meer over nog meer windmolens en klimaathobby’s, alleen nog échte vluchtelingen erbij en geen gelukzoekers meer, of mensen die gewoon liever in een andere ‘democratie’ wonen. Huizen bouwen, de economie weer laten draaien, problemen oplossen in plaats van erbij verzinnen.

Laat vallen dat kabinet en op naar een nieuwe toekomst met de BBB en zichzelf daarachter scharende nieuwe politiek. Blaas het Rutte-Klaver-Kaag-sprookje definitief uit en nooit meer iets over zeggen !!